Marosi György

Marosi György
A blogger

2013. október 17., csütörtök

Credo







Marosi György vagyok és üdvözlöm blogomon a kedves Olvasót. Mit mondhat önmagáról egy 40 éves, két gyermekes apa, aki erdélyi magyar ügyvédként, Románia kellős közepéből, Székelyudvarhelyről tehetsége, tudása szerint segíti az övéit? Talán azt, hogy miért ír blogot. Azért mert hagyják; azért is.

*

Miről szól ez a blog?
A jogszabályok sokasága életünk szerves részét képezi akkor is, ha nem veszünk róla tudomást és akkor is, ha nem igazodunk el a paragrafusok kusza, érthetetlen világában. Nekünk, romániai magyaroknak egy plusz nyűgöt jelent az is, hogy ez az amúgy is bonyolult világ idegen nyelven tárul elénk (attól, hogy a román nyelv hivatalos, attól még nekünk idegen). Ez a blog abból a szempontból akar hiánypótló lenni, hogy magyar nyelvre lefordítva és „emészthető” formában tálalja a romániai jogalkotási és jogalkalmazási problémákat. Útmutató, iránytű, Ariadné-fonal, egy kis segítség, amelyet bárki igénybe vehet, aki szeretne könnyebben eligazodni a hirtelen felindulásból elkövetett jogalkotás és az időnként hajmeresztő jogalkalmazás útvesztőiben.



A blogbejegyzésekben található adatok, információk nem minősülnek jogi tanácsadásnak, ezeket a szerző kizárólag tájékoztatás céljából nyújtja az Olvasóknak. Amennyiben Önnek konkrét jogi problémája akad, keresse fel ügyvédjét, jogi tanácsadóját.


Jó böngészést minden kedves Olvasónak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése